Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2009

Last Wednesday I bring the whole family together with my brother’s family to Langkawi.

It was a last minute decision and was a very tiring trip, but worth it.

We stayed there a night at Best Star Resort Hotel (049551808). Nice room for the rate (RM140.00 per night) and the beach is just behind the hotel.
The hotel provide breakfast also and the view was stunning.


Morning view from the hotel


Morning walk…


Breakfast (the hotel have breakfast)


Morning Dip … Yaya was so happy


Yaya playing with the sand…


Pantai Pasir Hitam, overlooking the Andaman sea…


Langkawi Bird Park, we cannot stay there long enough… nice place…

We actually book a van to take us around the island and the driver was a really friendly one. I would recommend it to anyone going the to book him. We book him for 5 hours and cost us RM140.00 only.

Md Husin Bin Putih ( 0125230408 )

Going there again next year… surely …

Read Full Post »

Proton MPV – picture

Today I got few picture of the proton mpv from email.

If this picture is offending anyone and need to remove, just comment on this post and I will remove it.

I don’t know the law regarding this… so help me to clear it.

Enjoy the picture

p/s : the white one looks nice… 😛

Read Full Post »

Somehow, somebody in proton maybe can read other people dreams.
Autosport.com reported that Petter Solberg is in contacts with proton!!!
Petter Solberg!!!

I’m a big fan of him, really really big fan… and reading the news was somehow felt too good to be real.

Anyhow, here’s the link

http://www.autosport.com/news/report.php/id/72832

Read Full Post »

http://abuirfan.al-fikrah.net/

http://abuirfan.al-fikrah.net/?p=315

Semalam kawan aku kata, dia ada masalah dengan ‘rangkaian’ kad ‘terbina-dalaman’. Katanya proses ‘strim’ tak bagus. Dia syak ada kaitan dengan ‘kabel pasangan terpiuh’ pada ‘rangkaian gelang token’nya. Aku pun pelik, sebab sebelum ni dia kata dia guna ‘rangkaian bintang’ macam mana boleh hari ni guna ‘rangkaian gelang token’ pulak. Dia kata dia telah ‘melarikan’ ‘terminal dungu’ untuk ‘penyurihan’ ‘rangkaian’ tetapi tak berjaya sebab digangu oleh ‘pengalis’ . Aku cakap ngan dia, bila masa pulak dia ada ‘pengalis’ kerana setahu aku dia memang tak pernah guna ‘pengalis’ . Aku cakap ngan dia kenapa tak cuba ‘but’ ‘Cip Micropemproses’ , mungkin ada masalah ‘pemalam’ yang tak siap ‘pasang’ , sebab semalam dia ada ‘pasang’ ‘pemalam’ ‘protokol titik ke titik’ ‘demon’. Kemudian siasat ‘penghala dalaman’ ‘kebolehsediaan’ , kerana hal itu mungkin berkait dengan ‘jejambat’ yang dibuat pada dua ‘rangkaian’ kad ‘terbina-dalaman’ .

Dia kata dia dah buat semua tu, tapi tak berjaya jugak. ‘Sambungan’ asyik ‘jatuh’ walaupun ‘jejambat’ dibuang pada ‘rangkaian’ kad ‘terbina-dalaman’. Cumanya ‘rangkaian gelang token’ kat rumahnya ‘disulitkan’ . Dia pun tak tahu siapa buat. Yang bestnya, adik dia suruh siasat ‘pelompat’ pada ‘papan induk’ ‘Cip Micropemproses’. Dengan selamba aku terus herdik dia, “memang takda kaitan langsung!” Aku terus bengang! Aku tanya dia “kenapa tak siasat ‘bit bendera’ pada ‘bingkisan’ yang dihantar ‘stesen kerja’ selepas ‘pengalis’ hingga sampai kepada ‘jejambat’? Ada kemungkinan ‘penimbal’ ‘rangkaian’ dipengaruhi oleh ‘permintaan untuk komen’? Takda kaitan langsung! Terus terpinga-pinga adik dia tak tahu nak jawab!

Akhirnya adik dia mengaku ada buat perubahan pada ‘kumpulan kerja’ pada ‘stesen kerja’ member aku tu. Katanya memula dia cuba nak mencuba ‘demon’ ‘penghalaan berbilang kait’ kerana dia perasan ada ‘titik capaian rangkaian’ kat rumah sebelah. Dia cuma ‘melarikan’ ‘fail penduaan’ ‘demon’ ‘protokol titik ke titik’ dan membuat sedikit perubahan pada ‘kernal’. Dia juga melakukan ‘nyahpepijat’ pada ‘kernal’ setelah didapati ‘tetikus’nya tidak bergerak dengan betul serta dengan tidak sengaja ‘tetikusnya’ itu telah ‘melarikan’ ‘fail penduaan’ yang digunakan untuk mewujudkan ‘rangkaian korporat dalaman’ secara ‘otomatik’. Dia hanya perasan masalah ini semua bila ‘ketua post’ menghantar maklumat kepada ‘peti mail’ ‘akar’ .

Aku dah tak bleh tahan lagi, aku memang tak faham apa satu yang dia terangkan. Takda kaitan langsung! Apa bender yang dia nak terang ni. Aku terus jerit, Argghh!!! Lantak koranglah! Sendiri buat sendiri tanggunglah! Apa benda yang kau jelaskan ni memang otak tak boleh nak hadam! Aku blah jerlah camni, tak bleh nak tolong lagi! Kemudian aku jerit kat telinga adik dia… “Ko tau tak, aku tak paham pebenda langsung!”

Maka aku pun blah dengan gaya hero sambil jalan tangan selok dalam poket, tapi aku tak garu kepala demi menyembunyikan tahap kepeningan aku tu..

Korang paham? Kalau tak faham rujuk SINI.

……

Reality???

Read Full Post »

I think last month I drove on the LDP bridge and I was stuck in jam there. I always look at the containers area below and I can see some CM8 MPV park there. I recognize it from the article in paultan.org website

http://paultan.org/archives/2007/06/20/changan-cm8-spotted-in-malaysia/

The back side was so distinctive that I would say so other brand in the market would be the same.

I also saw some hatchback cars there, don’t know if it’s the same brand or not as usually there is a lot of Hyundai there also.

Today while browsing I notice post in Motortrader Forum http://www.motortrader.com.my/asp/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30230 that discusses about the MPV and a hatchback is being sold in Malaysia. Very cheap!!

37,000 for a MPV?

 

Am I supposed to say bargain or not?

Only time will tell…

Read Full Post »

We were robbed!!!

My house was robbed last week… should be on last teusday or Wednesday while we all we out working. Some items were missing and luckily all are just small items. Notebook, jewelries and some cash was missing from our house.

TVs, hi-fi, and other big stuff all still there I don’t know how to say it, wether we are lucky or not. Lucky cause only some are missing, unlucky cause those some are the most expensive one. All together I think we lost around 3000+ in total.

Chinese new year long holiday is coming, I think if I’m not lucky, we’ll be back to an empty house after this Chinese new year.

…….

 

Read Full Post »