Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2005

Tukar keje.. Lagi :p

ari nie last day keje kat chalks nie..

banyak benda aku belajor kat company nie.

banyak gak laa ilmu baru..

tapi.. nampak gayanyer sampai sini ja aku keje kat chalks..

start senin nie aku keje Gamuda IT Services plak..

kat Atri Damansara tuh.. sebelah jer..

sayang gak nak tinggal company..

tapi aku rasa lama lama aku tukar gak.

baik tukar awal sementara ada offer lagik kat tempat lain..

Awalnya aku main antor ja resume kat jobstreet tuh..

tak budget pon dia nka amik aku.

maybe sebab aku mintak gaji murah kot lam resume aku..

dia panggil interbiu jumaat 2 minggu lepas dan sabtu tu dia terus call aku kata dapat..

Rezeki kan..

kat sini aku nak ucapkan la berbanyak tima kasih kat Jeremy ngan Shia..

sebab diorang bagi aku peluang keje ngan diorang.

diorang memang bagus.. tak strict..

aku masuk keje lambat.. balik lambat..

:p

whatever pon kitaorang still friends nyer..

nanti aku akan still gak contact diorang..

puchong.. aku pon nak pindah puchong dah minggu depan..

ops.. minggu depan aku rasmi jadik laki orang la wei..

aiyak.. minggu nie gi main futsal ajak awek lain laa..

last taiiimmmm…

jangan marah yer cik yati.. kali terakhir.. :p

………………………………………………………………………………………………………

wish me luck kat tempat baru.. selamaaaaaaaaaaattt..

………………………………………………………………………………………………………

Tukar keje.. Lagi :p

(more…)

Read Full Post »

semalam adalah hari yang kurang best utk aku…

pepagi nak gi keja.. baru sedar kasut aku kena kencing kucing..

ishk.. bauu baeennggg siutt..

memula ingatkan kat luar dia kencing.. upanya kat dalam kasut..

berbau jugak la kaki aku kencing kucing..

rasa cam nak maki jer kucing tu..

pastu brad lak datang KL..

so nak gi jumpa dia la..

nak kena gi KLCC.. so aku kena la balik umah dulu tukar kasut..

takan la nak gi KLCC kasut busuk..

kan :p

Nak di jadikan cerita.. on the way balik umah..

Jatuh la plak motor..

aisey.. jatuh sebab tayar depan aku lari ..

licin sebab air dari lori sampah kat atas jalan..

tergolek la aku ditengah tengah highway LDP (tengah Cilok)

naseb baik la kete semua jem.. so slow la diorang..

dengan sakit + ngan busuk semua ada..

badan busuk sampah.. kaki busuk kencing kucing..

gear motor lak sangkut..

naseb baik la sangkut kat gear 4.. so tak susah la nak start balik motor..

terus jalan sampai Taman Tun.. gera 4 ja manjang.. trafic light pon gear 4..

Nak bagi ari aku best lagi.. spek aku ilang time jatuh tu..

so aku kena buat la spek..

ampeh tul.. badan busuk.. motor osak.. Rabun lak tu..

naseb baik la aku ada spek lama dulu..

janji leh nampak dunia…

aisey..

Yati dah tunggu kat area TTDI.

so aku balik umah.. tukar baju.. tukar seluar.. basuh kaki (busuk)..

gi kedai spek dekat umah buat spek baru.. kaler coklat ooo cermin dia..

dekat 400 gak la arga..

Gi klcc ngan luka luka satu badan..

mamat brad nie dari JB.. 14 tahun sekali nyer jejak KL..

dah la sari ja tu datang.. so aku sakit pon gi la..

masuk KLCC jap.. pastu gi makan kat area taman Kosas (area kenangan tuh)..

balik umah.. terus tidor.. sakit badan :p

……………………………………………………………………………………..

p/s : abih duit aku buat spek baru.. next week baru siap

……………………………………………………………………………………..

Jatuh Motor dan Brad..

(more…)

Read Full Post »

Busy busy busy…

akad nikah aku lagik 2 minggu ja..

penat siut kawen.. penat badan tak kisah sangat..

penat pala otak laa..

itu nak kena pikir.. ini nak kena pikir.. pergh..

patut la orang kata kawen susah..

kalau ikut ati aku susah nie..

pala otak aku dah malas nka pikir dah..

sekarang nie aku cuma buat ikut jadual ja..

dah malas gila nak pikir pikir..

…………………………………………………………………………………………….

p/s wish i have someone to help me think..

…………………………………………………………………………………………….

Busy busy busy…

(more…)

Read Full Post »

semalam gi One Utama..

temankan Yati beli contact lens..

brand Medisoft Comfort..

satu pair leh pakai sebulan..

murah jerk.. sekali cleaning solution tak sampai 50 inggit…

kat kedai tu pandai la dia pakai..

aku dulu nak pakai sebelah dah la sejam..

memang betul la orang kata pompuan lagi berani pakai lens..

pagi nie dia susah nak pakai..

biasa laa.. mata pagi..

lupa lak nak cakap suruh pakai kat opis ja..

bangun lambat..

kalau dah lama bangun tu tak kisah la..

senang skit nak pakai..

……………………………………………………………………………………………………

aku nak tempah Spek Hitam la satu.. mahal la plak :p

……………………………………………………………………………………………………

ada orang beli Contact lens oooo…

(more…)

Read Full Post »

great news to all prepaid lovers like me..
Maxis Hotlink has gone 3G since last 1st july..

I changed my sim card already..
cost me RM25.00 and almost an hour of time..
but.. it worth it ( i think :p )..

Maxis also are doing their promotion till end of this year..
the promotion include same rate for both voice / video calls..
the drawback is i dont have anyone to make the video call..
huhuhu

jom kawan kawan semua tukar nset 3G..
pastu kita buat video call ja laa…
:p

…………………………………………………………………………………………..

p/s some people will have their make-up on just for making a call :p

…………………………………………………………………………………………..

maxis goes 3G!!! even on prepaid…

(more…)

Read Full Post »