Feeds:
Posts
Comments

Archive for February, 2005

Gerbang (8) vs Wits (4)

Perlawan yang tidak sengit ini bekesudahan 8-4.. banyak tuu..

Perlawanan dicemari oleh pertahanan gerbang perdana sengaja menjaringkan satu gol sendiri saguhati dan hadiah penalti tambahan..

mungkin wits patut belajar dari kekalahan ini dan tidak lagi mengharapkan gol sendiri pihak lawan atau hadiah penalti..

sekian timakasehh

Gerbang (8) vs Wits (4)

(more…)

Read Full Post »

jumaat..

My resign letter dah submit.. 2 month notice.. so my last day here in gerbang would be end of april.. hope i’m doing the right thing :p

esok malam ada game bola kat komplek sukan subang jaya.. komplek 3K (dekat persiaran kewajipan) .. kul 8:30 mlm.. harap harap team aku menang.. nanti dah ada gambar aku post sini.. tunggguuu.. reen bebeh datang laa.. leh kiter deting.. huhuhu

alamak.. esok kerja.. sungguh tak best!!!

jumaat..

(more…)

Read Full Post »

Maybe all of you know that i bought this phone last friday, here’s the verdict… After 5 days using the phone.. I think i know what i’m talking about..

Design :Ugly.. what can I say.. Its kind of hard to hold with one hand while typing SMS/EMS/MMS/Email eventhough I have a big palm.. The Keypad Sucks even worst..
Quality : Lacking the Built Tough Attitude.. If u grip it hard enough.. those squeak really can be heard

Batery :Worst Ever… I tried but just couldnt manage to exceed 48 hour.. maybe i just let the phone there with no sim card maybe can reach 3 day.. Not good for travelling

Display : Clear.. nice.. hah!! need to put it here.. the phone have “Light Sensor” so it can detect the light condition for the camera, but nokia people use it to manupulate the backlight.. so if ur in a high-light condition the keypad back light would not turn on and the LCD backlight will be brighter but In the low light condition the LCD and Keypad backlight both turn on and the LCD backlight wont be hurting ur eyes.. nice job nokia!!

External Memory :Cool hot swap function.. but the RsMMC dual volt cost a plenty :P.. maybe after this nokia can use usual kind of MMC / SD..
Speaker :Like any other nokia phone.. the speaker just plain stupid.. u hear it for ur self.. the speaker really worst.. want better speaker, buy urself motorola / sonyericsson
SMS/MMS/EMS/E-Mail :Hard to find the enter Key.. How do nokia want the email to be.. a straight 1 paragraph email? stupid isn’t it.. Nokia.. Please learn with SonyEricsson on email and SMS matters.and one more thing.. doesnt support smileys.. 😛
If i open a recieved msg.. it’s automaticly go there but after reply the menu still in the Message menu.. why dont just skip it to Standby Mode.. Simple thing that can be annoying if ur a frequent SMS nuts

User Interface :the Symbian Series 60 have alot of 3rd party software.. but it doesnt means that the original S60 from nokia have to be this stupid.. where is the caller picture in SMS ?.. Why the Caller Picture in Call so Small?

Its just like Linux Vs Windows.. Linux dont have everyting and need third party software.. why dont just be like windows.. when the security of ur phone is at risk from thrid party software.. make it urself.. plain simple..

Camera :Nice camera.. great picture quality!! but S700 s slightly better.. one more thing make me wonder?.. dont nokia ever considering making taking picture easier (dedicated button) so that the extra flash downthere wont be so hard to adjust.. does nokia ever think about it? I just wonder..What can I say about this phone.. Its really not my phone.. I’m looking forward to sell this phone and replace it with much more better phone.. The Sonyericsson S700

Nokia 6630 review.. My first Nokia and maybe the last

(more…)

Read Full Post »

Gaji…

semalam dah ambik offer letter… sedap ja dia bagi 1300 gaji aku.. mentang mentang lam resume aku letak 1300.. anyway aku dah pikir dan nak mintak naik sikit isnin nie.. maybe 1350 ker 1400 ker mesti leh bagi nyerr… kalau dia kata ok.. sign terus dan aku antar resign letter aku selasa next week..

kalau nak harap gaji sini naik tah bila bila tah.. company pon nak tutup dah.. gaji aku ciput pon kedekut.. ampeh tul..

aku nak beli enset baru.. Nokia 6630

maybe ahad nie tak pon hari nie.. kekeke…

enjoyyyy!!!!

Gaji…

(more…)

Read Full Post »

Aku rasa aku dah pikir masak masak pasal keje baru nie.. aku dah buat keputusan kalau offer tu ok jer aku amik dan terus sign besok.. keje kat gerbang nie dah macam aku takder benda nak prove to anyone.. i know my job and i’m proud of it but there is nothing for me to strive for here.. how long can i work here is still blurr.. wether next year dah kena retrench or not and what did i gain here before the time comes..

better for me to go to some place with new problems and things to do.. then maybe i can find a target for my job.. maybe there i have something to prove..

just hope tomorrow i will get something ok..

all i can do is just wait and see..

aku nak apply la loan bank rakyat.. sesaja ja .. tak pakai.. sementara company aku sekarang nie layak.. company baru aku tak layak laa.. kekeke…

10k cukup la kot..

pasal keje lagi dan loan bank rakyat

(more…)

Read Full Post »

dapat keje

Interview aku kat Puchong itu hari dah dapat result.. dengan best nyer aku baca email tu kata aku dapat keje tu and will bincang pasal offer keje tu khamis nie kat opis dia.. i dont really know what i want.. maybe something over 1300+ dah Ok rasanya..

whatever my decision semuanya depends on this thursday.. either i take it or not.. aku dah pikir pros and cons pasal keje tu..

yang baiknyer..
– keje customer service IT
– sangkut paut ngan komputer & network (dah experience)
– keje On-site
– Company Kecikyang susahnyerr…
– jauh sangat dari taman tun
– gaji tak tentu lagi
– nak kena cari umah sewa plak & pindah randah semula…

Feninggg… hentam saja laaaa… notice aku kat sini 2 bulan la.. lama sangat tuuuu.. sempat nak buat apa apa..

Anyway.. aku bersyukur la sangat aku dapat.. alhamdulillah :p

dapat keje

(more…)

Read Full Post »

Loan Motor Tak Approved

Ari nie dapat call dari Naza Credit.. loan aku tak approve lak kalau 70%.. kalau nak gak 60% leh dapat laa.. aku kira kira balik, banyak pulak.. rasa cam tak berbaloi ja bayar banyak banyak utk sebijik motor buatan malaysia.. kalau Honda ker Suzuki ker aku tak kisah bayor sampai 9 ribu just for down payment…

nampak gayanya melepas la nak pakai Blade 250 .. apa apa pon.. aku rasa ada gak bagusnya.. sebab duit tu aku nak guna antara beli motor ataupun bikin kete aku.. sebabkan tak approved.. so aku buat keputusan nak bikin kete aku la..

ada 5 ribu.. Cat & simen/ketuk (seribu lebih), depan Iswara fullset, Seat baru, Tayar Baru ngan Rim 15″ .. aku rasa cukup tu.. Interior baru & dashboard Proton Saga 2003 pon aku rasa leh lepas lagik bayor.. kalau ada lebih.. leh masuk ICE best skit.. full set Sony Xplod punya barang.. Baru puas ati nak drive kan.. kalau sound tak best rasa cam naik moto la plak.. kekeke

Sedey gak tak dapat motor.. tapi kalau kete aku cun.. aku rasa lagik best.. tungguuu saja laa kete ‘baru’ aku..

Vroommmm!!

Loan Motor Tak Approved

(more…)

Read Full Post »

Older Posts »