Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2004

atas :
Jep (Anak Husein), Kamarul (Ricardo), Alfian (Paul), Zambri (Salgado), Sophie (Star!!), Eddie, M-RAZ, Shahril (Gadis Payung)
Bawah: anak kepten, Mizan (Kepten), Dollah (Peter Crouch), Sahlan (Keeper Lemas), Epit (Top Striker), Hisham (Ashley Cole)
Kuala Lumpur, 11 Disember, Perlawan antara pasukan Gerbang Perdana dan Hospital Kuala Lumpur berjaya di teruskan juga walaupon dengan hujan turun renyai renyai.

Perlawanan tersebut yang tergendala hampir sejam disebabkan oleh hujan yang lebat melanda lembah kelang, berjalan dengan begitu baik sekali.

Pasukan gerbang perdana berjaya memenangi perlawanan yang sengit tersebut melalui gol pada minit minit terakhir perlawanan menerusi penyerang import berbahaya dari HkhC (Anak Hussein). Pada separuh masa pertama Gerbang Perdana mendahlui 2-1 tetapi pasukan HKL berjaya menyamakan kedudukan dengan jaringan cantik dari luar kotak penalti ( tak la lawa sangat.. tapi gol keeper lepas so kena kata jaringan tu cantek laa.. kecik ati gol keeper )

Semua pemain Gerbang Perdana nampak begitu bersemangat sekali untuk menang terutamanya pemain sayap kiri (Super -Sub) iaitu En. Sophie yang berjaya mandi kuak lentang di dalam lopak lopak air yang terhasil akibat hujan..
Pemain terbaik perlawanan di anugerahkan kepada En. Sophie kerana semangat dah juga ” assist ” untuk gol kemenangan.. Jadi Kami semua dapat la minum Teh Tarik!!!
Sekian saja untuk kali ini.. Majulah Sukan Untuk Gerbang Perdana!!

Gerbang Perdana ( 3 ) vs HKL ( 2 )

(more…)

Read Full Post »

Bahan Bahan..

4 cawan tepung gandum
4 cawan udang kering
1 sudu ketumbar
� biji kelapa
4 cawan minyak

3 biji bawang merah
1 sudu jintan manis
1 sudu jintah putih
2 sudu lada sulah
Sedikit garam dan ajinomoto

Cara Cara :

Semua bahan di tumbuk halus kemudian di gaul dengan tepung. Panaskan minyak anggaran 2 cawan, kemudian gaulkan dengan tepung hingga rata. Masukkan santan kemudian uli sampai lembut dan tekan ke atas acuan kemudian gorengkan hingga masak dan kuning.

Tapi… hasil dari pemerhatian aku.. kueh yang atas nie yang aku makan tu rasa dier lain la skit.. bentuk pon lagiiiiiii laa lain.. disebabkan oleh resepi baru yang di cipta oleh chef Salmy..

Jika ingin keterangan lanjut mengenai kueh terbaru beliau hasil kesinambungan kueh siput ini.. sila lah tanya beliau sendiri.. buat pengetahuan pihak tuan puan.. saya sendiri pon tatau apa nama kueh hasil ciptaan dia ini.. mungkin “kueh siput sedut”

Selamat berjaya…

majulah kueh untuk negara!!~ Malaysia Bolehh!!~

RESEPI HARI INI : Kuih Siput (Agaknyer)

(more…)

Read Full Post »

 

 

 

apa yang nak kena komen nie.. korang tengok sendiri laa.. ada apa apa idea nak letak sini korang email aku.. ok?

yang aku nak kata satu jerk…

Ini open house kat umah minah baju merah tu.. alaaa.. yang kanan tuuu.. yang duduk tuu.. haa!! kalau korang nak tau la kan.. umah dia bapak jaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh kedalaaammmmmmmm.. Gelapppp gelita.. kalau nak carik port romen gi la sana…

setelah meredah hutan belantara.. akhirnya sampai jugak ke destinasi.. boleh la makan nie.. ops.. udah la kot.. 🙂

Open House? Ingatkan BBQ Parti..

(more…)

Read Full Post »

Kenduri Kawen Suzi

Kawen jugak minah nie.. hari ahad lepas 5/12 maka dengan rasminyer suzi dah jadik bini orang… bebudak opis nie (geng pompuan) buat rombongan 2 bijik keta tapi 4 orang jerk.. kekeke

kepada suzie.. aku mintak maap la takleh nak gi..

Selamat pengantin Baru…

p/s yang mana hadiah lebih lebih nak jual sound aku… Aku nak beli 🙂

gambor baru ha… cun perrrr!!!

Kenduri Kawen Suzi

(more…)

Read Full Post »

Ops!! Saman…

Ops warta 4 nak start dah… 4 – 5 disember ada PDRM bukak kauter kat IOI mall Puchong.. aku pergi la dengan harapan nak bayar saman.. ada diskaun 30% la katakan.. dia punya la ramaaaiiiii…

aku ada tanya brader polis kat situ.. nak bayar kat balai ada diskaun tak.. dia kata takder.. so aku pon beratur laa.. tak lama lepas tu geng polis dah start buat macam macam pengumuman.. bayar kay bukit aman laa.. cek kat internet la… masa tu jam baru kul 4 rasanya.. patutnya booth tu tutup kul 6.. tapi abang RELA kat situ kata geng polis dalam tu kalut nak balik awal.. kul 5 dah gelap daahh….

apa nak jadik pon tatau.. kononnya nak membantu tapi tak ikhlas rupanya.. anyway.. aku pon tak jadik la bayar saman… tah bila plak laaa… duit 900 inggit aku nak buat bayar saman aku guna beli PS2.. main sampai pagiii.. !!!!!!

Ops!! Saman…

(more…)

Read Full Post »

Makan kenduri…

Kenduri Asri kat seremban memang sedap… antara nasik kenduri paling sedap pernah aku makan.. dia punya pilihan lauk tu kena sangat la dengan tekak aku.. sampai jadik camni..

 

Selamat dah kawan aku sorang… semoga bahagia ke anak cucu…

 

p/s Gambar kualiti low sebab guna handset.. nanti aku beli camera.. duit takder.. huhuhu

Makan kenduri…

(more…)

Read Full Post »

Kedah kalah 1-0 semalam.. main ok.. asik serang jerk.. walaupon kedah tapi tapi sebenarnya kedah menang.. sebab diorang masuk piala malaysia lah ramai orang kedah ngaku kedah… termasuk la aku..

yang english premiere league plak.. fantasy football aku asyik kalah saja nie.. mati kutu dah nak buat camna…

jumaat malam sabtu aritu main lucky ball.. penat… sampai kul 4 baru balik… balik umah pastu ada seng ngan buyong plak kat umah.. sembang sampai 8 pagi..

tidor bapak sekejap.. pastu kena bangun gi seremban lak kenduri asri.. ngantuk…

Kedah kalah… tapi menang..

(more…)

Read Full Post »

Older Posts »